A hűvös ősz beköszöntével az estéim elengedhetetlen kelléke egy finom, meleg, illatos gyertya. Évek óta hozzátartozik az esti rutinomhoz ősztől tavaszig mindenképpen. Kinek ne esne jól egy fárasztó, zajos nap után lehuppanni egy finom teával vagy kurkuma lattéval egy kényelmes kanapéra, miközben a gyertya természetes, megnyugtató meleg fénye és csodás illata bejárja a teret…

Azt már biztosan sokan hallottátok tőlem, hogy mennyire fontos, mit kensz magadra. Az legalább olyan fontos, hogy mivel veszed körbe magad, milyen levegőt szívsz be, milyen illatosítókat stb. használsz. Ugyanis amit belélegzel, rövid időn belül bekerül a véráramba, ami betegségekhez vezethet. Lehet, fogalmad sincs, hogy mitől van pl. asztmád vagy egyéb betegséged, pedig csak szét kellene nézned, mivel veszed körbe magad.

A Daily Mail már 2009-ben megírta, hogy az Amerikai Kémikusok Egyesületének éves konferenciáján nyilvánosságra hozták a tényt, hogy a paraffin tartalmú (illat)gyertyák veszélyesek az egészségre! Ezek a gyertyák toluolt és benzolt tartalmaznak, amelyek az olyan ipari oldószerek és ragasztók alkotóeleme, amiket a kábítószeresek is szippantanak, ha el akarnak kábulni. A paraffin a kőolajipar mellékterméke, amit egyébként a legtöbb kozmetikai termékben is sajnos megtalálsz. Ez az anyag nem csak bőrünkre kenve jelent veszélyt, hanem belélegezve is, ugyanis a paraffin égetése közben méreganyagok kerülnek a levegőbe, amit mi és a gyermekeink is belélegeznek, ez pedig szinte azonnal bekerül a véráramba. És akkor még a kanócról és a szintetikus illatanyagokról nem is beszéltem…

Jó hír, hogy a kutatók megvizsgáltak méhviaszból és növényi viaszból készült gyertyákat is, és ezek teljesen ártalmatlanok, sőt, ez utóbbi vegán is! Így nem kell lemondanod erről a csodálatos, meleg, lelket simogató élményről, hiszen szerencsére már léteznek olyan gyertyák, amik nem ártalmasak sem Rád, sem pedig a környezetre. Ez pedig – többek között – a repceviaszból öntött gyertya, ami most limitáltan elérhető a Perla oldalán!

Miért repceviasz és Perla gyertya?

  • 100% GMO mentes
  • Európában termesztett repcéből készül, így jóval kevesebb a karbon-lábnyoma, mint az USA-ból érkezett egyéb viaszoknak
  • Európában dolgozzák fel, hidrogenizálják a repcét
  • 100% tisztaságú illóolajokkal, szintetikus illatanyagok nélkül készül
  • 100%-os pamutkanóccal – szintén növényi viasszal bevonva
  • Kézzel készült
  • VEGÁN

Jelenleg 2 féle Perla repceviasz gyertya közül választhatsz:

NOEL

Finom, meleg fahéj és a tiszta balzsamfenyő találkozása, mely igazán meghitt hangulatot teremt a karácsonyi szezonban. Ezen kívül került még bele narancs, vanília és egy kis ylang-ylang. Pamutkanóc helyett fakanóccal készült, így olyan érzés, mint ha csak egy mini kandalló mellett ücsörögnél és hallgatnád a pattogó tűz hangját. A gyertya értéke 3990 Ft, de limitált karácsonyi kiadásként csomagban csak +1000 Ft-ért a Tiéd lehet, ráadásul ajándékba kapod a díszcsomagolást is. Ezt a gyertyát, kisfiam, Noel ihlette, akinek nem csak szép karácsonyi neve van, de imádja a havat és az erdőt. A tiszta fehér design is ezt és az Ő lelkét tükrözi.

HOPE

Minden megvásárolt HOPE gyertyával 600 Ft-tal támogatod a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítványt. Már csak két bohóc tevékenykedik az alapítványban, életüket arra “áldozva”, hogy hitet, reményt és jókedvet csempésszenek a beteg és/vagy végstádiumban lévő gyermekek életébe. Feladatuk nem csupán a szórakoztatás, hanem komoly lelki támasz nyújtása mind a beteg kisgyermek mind pedig a család számára. Azt biztosan tudtam, hogy ezzel a gyertyával támogatni szeretnék valakit, reményt adni az előrejutásra, kicsit hozzájárulni valamihez. Aztán olvastam egy cikket Dr. Laláról, a bohócról és potyogtak a könnyeim. Nem volt kérdés, hogy nekik fogok felajánlani minden egyes eladott gyertya árából 10%-ot. A gyertyának a neve, tiszta, fehér megjelenése a szeretetet és a reményt szimbolizálja.

Ami az illatát illeti, fő meghatározó jegyei a lágy fahéj, a karakteres szegfűszeg, a friss citrom és az édes narancs, de helyet kapott még a vanília és a különleges tonkabab is.

Ha tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod. Jusson el minél több emberhez ez a fontos információ. Ha pedig kedved kaptál, hogy kipróbáld ezeket a csodálatos gyertyákat és támogass valami igazán jó dolgot, az alábbi csomagokat ajánlom figyelmedbe.

Ha érdekelnek a hasonló témájú cikkek, hírek, újdonságok, ide kattintva csatlakozz a Perla világához.

Érezd jól magad a bőrödben!

Szeretettel:

: