INNOVÁCIÓ A BŐRÁPOLÁSBAN

Arctisztítás másképp

Sosem gondoltam volna, hogy a kulcs problémáim számára épp az arcolaj lesz. Mindig is tudatosan kerültem az olajokat zsíros, aknés bőrömre. Aztán rájöttem, hogy nincs ennél jobb módja az arctisztításnak és ápolásnak

… ugyanis rövid időn belül:

  • mérséklődött a faggyútermelés, kevésbé zsíros a bőröm
  • pattanásaim nagy része eltűnt
  • gyorsabban regenerálódik a bőröm
  • halványodtak a már megjelenő ráncaim (34 éves vagyok)
  • egységesebb a bőrképem
  • a vízhiányos részek, hidratáltak

A holisztikus szemlélet híve vagyok és nagyon fontos, hogy milyen életmódot élünk, mivel tápláljuk testünket, mégis az egyik legfontosabb arcápolás terén a megfelelő arctisztítás. Számtalan arclemosó létezik, amiket én is szinte kivétel nélkül kipróbáltam az elmúlt évtizedben. Számomra volt a legmeglepőbb, hogy épp az olajoknál kötöttem ki.

Miért éppen olaj?

Mert nincs jobb nála. Bőrünknek két dologra van szüksége: zsírra (olaj) és vízre. Ez kell ahhoz, hogy ápolt, hidratált és táplált legyen. A víz önmagában igen kevés az olaj pedig nem szívódik fel mélyen víz nélkül. Mindkettő elengedhetetlen a zsíros bőr, pattanásos bőr, száraz bőr vagy éppen vízhiányos bőr esetén is, de ide sorolhatnám a komolyabb bőrproblémákat is, mint a vörös, száraz foltokat idéző érzékeny rozáceás bőrt vagy ha például az ekcéma arcon jelenik meg (megjelenhet bárhol a testen, de itt most kifejezetten az arcbórt vesszük górcső alá).

Milyen olaj?

Tehát bármilyen bőrtípusra tökéletes választás az arcolaj. Nem az a kérdés, hogy szükség van -e bőrünknek olajra, hanem az, hogy milyen olajra? Szerencsére ma már bőven válogathatunk a különböző bio kozmetikmok, vegán kozmetikumok stb. között. A fő hangsúly a natúrkozmetikum szón van, ugyanis ezek javarészt természetes összetevőket tartalmaznak. Azért írom, hogy javarészt, mert sok natúrkozmetikum használ minimális százalékban szintetikus tartósítószert vagy alkoholt. Elsősorban keressük a tisztán növényi alapú és lehetőleg bio alapanyagokból készült termékeket. Attól még, hogy valami natúr, nem biztos, hogy teljesen vegyszermentes, ugyanis a növények termesztése során használhatnak növényvédő szereket. Egy bio vagy biodinamikus gazdálkodásból szárzamó alapanyagnál ezt kizárhatjuk.

Az olajos arctisztítás lépései

A fenti bevezető után ne feledkezzünk meg arról, amiről ez a cikk szól. Hogyan is tisztítsuk arcunkat olajjal? Az elv nagyon egyszerű: az olaj az olajban oldódik, tehát a bőrödön – én annak mélyebb rétegeiben – felgyülemlett faggyút és szennyeződést az olaj tökéletesen feloldja, magához vonzza. Ehhez szükség van egy gondosan megválogatott arctisztító olajra, melynek összetevői nagyon tudatosan vannak meghatározva, valamint egy törülközőre.

Kiegészítésként még néhány fontos információt szeretnék megosztani Veled az olajos arctisztítás kapcsán.

  • A mennyiség függ az évszaktól, bőrtípustól valamint, hogy mennyire szennyezett a bőröd, mennyi smink van rajta. Tehát a 3-4 pumpa, lehetséges, hogy 5-6, tapasztald ki, Neked mi a legjobb.
  • Ez az arctisztítási módszer használható nagyon érzékeny, rozáceás bőr esetén is. Arra kell figyelni, hogy kerüld ilyenkor a szélsőségeket, tehát a víz ne legyen se túl meleg, se túl hideg, valamint kerüld az erős dörzsölést. Használj langyos vizet és finoman törölgesd át arcod egy puha törülközővel.

Eredmény rövid időn belül

Ennek az arctisztító metódusnak az eredménye azonnal tapintható és rövid időn belül látható. Hihetetlenül puha és tiszta lesz a bőr, ami hamar meghálálja a törődést. Emlékszem, amikor elkezdtem használni a Perlát, hetekig állanódan fogdostam az arcbőrömet – ami egyébként nem tanácsos, mert sok szennyeződést, baktériumot juttatunk így arcbőrünkre – alig tudtam elhinni, hogy ilyen puhává és simává vált. Ez az állapot azóta is tart, de mára már annyira megszoktam, hogy ez már egy természetes „bőrállapot” nekem.

Mindenképpen biztatlak, hogy próbáld ki, akár saját készítésű olajkeverékkel, akár a Perlával, amit kifejezetten ehhez a módszerhez fejlesztettünk ki, ami valódi innováció az arctisztítás témakörében. Ha saját készítésű keverékkel próbálkoznál, nagyon figyelj a minőségre. Egy silány minőségű vagy bőrtípusodnak nem megfelelő olajjal, esetleg rossz kvalitású illóolajjal sokat árthatsz bőrödnek. Inkább kérd ki egy szakértő tanácsát. Nálunk minden termék nagy szakértelemmel készül, vegyészmérnök és aromaterapeuta bevonásával, így biztos lehetsz benne, hogy a legjobb jut el Hozzád.

Érezd jól magad a bőrödben!

Ha érdekelnek a hasonló témájú cikkek, hírek, újdonságok, ide kattintva csatlakozz a Perla világához.